Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

Π.Α.Π.Ε. 2009 - Η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου


Μυθολογία

Πολλοί μύθοι έχουν συνδεθεί με τη δημιουργία της Ρόδου. Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, όταν ο Δίας επικράτησε των Γιγάντων, αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους Ολύμπιους Θεούς. Ο Ήλιος όμως, έλειπε από τη μοιρασιά κι έμεινε χωρίς γη. Ο Δίας για να μην τον αδικήσει είπε να ξανακάνουν τη μοιρασιά αλλά ο Ήλιος τότε είπε πως η γη που θα αναδύονταν από τη θάλασσα όταν θα ανατέλλει το επόμενο πρωινό θα γινόταν δική του. Έτσι αναδύθηκε ένα πανέμορφο και καταπράσινο νησί, η Ρόδος. Ο Ήλιος συνεπαρμένος από την ομορφιά της την έλουσε με τις ακτίνες του. Από τότε η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου, το πιο φωτεινό και λαμπερό. Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι η Ρόδος ήταν νύμφη, κόρη του Ποσειδώνα, και γυναίκα του Ήλιου.

Πολύ ωραίες στιγμές ! Αναμνήσεις πολλές ! Γνωριμίες πάρα πολλές !!!!
Ήταν όλα πολύ ωραία. Τα αρνητικά δεν αξιζει να τα αναφέρουμε !

Επιμένω και ξαναλέω οτι ο προσκοπισμός είναι 10 φορές καλύτερος στα νησιά μας και παντού εκτός απο την πρωτεύουσα και τις μεγαλουπόλης !!!

Ευτυχώς που έχουμε και τα νησιά μας και μασ βγάζουν ασπροπρόσωπα !!!

....πολύ γέλιο με τα άλλα παιδιά....βαθμοφόρους κυρίως, αλλά και ανιχνευτες !
....οι καινούργιες γνωριμίες είναι ακόμα πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες !

Βέβαια είναι λίγο μακριά....αλλά η απόσταση μικραίνει αν υπάρχει καλή διάθεση !!!

620 άτομα μαζευτήκαμε και κάναμε το όμορφο νησί της Ρόδου να γίνει ακόμα πιο όμορφο !!!!

Ξεκινώντας όλοι μαζί την Τετάρτη το μεσημέρι-απόγευμα με το καράβι...ταξιδεύοντας τόσες ώρες...και περνώντας όλες τις ώρες μαζί γίναμε μια τεράστια παρέα !!

Φτάνοντας εκεί...Πέμπτη πρωί.. σειρά είχαν οι παρουσιάσεις απο τις έρευνες των παιδιών, πρωί κια απόγευμα...με μικρό διακοπή το μεσημέρι.
Το βράδυ εξελίχτικε πολύ ωραία παίζοντας ενα special παιχνίδι πόλεως.

Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε με την προβολή ταινιών μικρού μήκους, και το απόγευμα η κοινότητα της Πεύκης έσκισε !!! Πήρε το 3ο βραβείο καλύτερης ταινίας !!!!!!!!!!!
Το βράδυ είχαν συναυλιά αρκετά συγκροτήματα που περάσαμε πολύ ωραία..

Το Σάββατο ήταν αφιερωμένο στην ξενάγιση και στην αναχώρηση ! όλα πήγαν πολύ καλά και ακόμα καλύτερα πήγαν και στο καράβι της επιστροφής.

Φίλοι πρόσκοποι Ροδίτες σας ευχαριστούμε πολυ !!!
Δημοσίευση σχολίου