Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Όσσα

Και τελικά... η Όσσα και το χωριό Σπηλιά, θα μας δουν απο κοντά, τέλος περίπου του μήνα.

Ο στόχος είναι να πιάσουμε άλλη μια κορυφή, της πανέμορφης ορεινής Ελλάδας μας. Και βέβαια όχι μόνοι μας, το οποίο είναι πανεύκολο και πολύ κοινό, αλλά με την καλύτερη όπως πάντα παρέα. Εκεί είναι η μαγκιά ;-)
Είναι πολύ μαγκιά να το καταφέρνεις μόνος σου, αλλά είναι τεράστια μαγκιά να βλέπεις τα χαμόγελα της επιτυχίας των παιδιών, όταν ολοκληρώνουν ένα τέτοιο δύσκολο στόχο.

Τώρα για σένα που το σκέφτεσαι, κάντο. Δεν φαίνεται δύσκολη κορυφή. Ρίξε μια ματιά στις ακόλουθες πληροφορίες για την διαδρομή και προχώρα !

Ανάβαση στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Λάρισας απο τη θέση Κάναλος (1550μ), με αφετηρία το χωριό Σπηλιά (850μ). Πιο πάνω από τα δύο κοντινά ρέματα έξω από το χωριό, μετά μία καμπύλη του δρόμου δεξιά ξεκινά το μονοπάτι, το οποίο διασχίζει το περιφραγμένο δάσος πουρναριάς, από τα μοναδικά στην Ευρώπη. Το μονοπάτι τελειώνει στο καταφύγιο του ΕΟΣ. Η διαδρομή απο την Σπηλιά (850 μ.) μέχρι το καταφύγιο ΕΟΣ (1600 μ.) είναι 5χλμ. Η υψ.διαφορά είναι 750 μ. και η διάρκεια περίπου 2.30 ώρες, εξαρτώμενη πάντα απο τις καιρικές συνθήκες.

Απο το καταφύγιο στην κορυφή του Κισσάβου, το μονοπάτι είναι 3 χιλιόμετρα, με υψ.διαφορά 500 μέτρα, με διάρκεια περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά
Δημοσίευση σχολίου