Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Βίνιανη adventures

Καλησπέρα πέρα για πέρα και καλή ανάσταση.

Μα πόσο πολλά ξεχωριστά και όμορφα μέρη έχει το χωριό μας !!
Τόσα πολλά, που και κάθε ΠΣΚ να λείπεις, δεν πρόκειται να τα δείς όλα, ΠΟΤΕ.

Όλοι μας έχουμε πάει στο Καρπενήσι, αλλά σιγά μην έχεις πάει στην παλιά Βίνιανη (προσοχή στην παλιά και όχι καινούργια), στο Μικρό ή Μεγάλο Πάντα Βρέχει, στα Άγραφα και σε πολλά άλλα.
Είναι ο πιο ορεινός νομός του χωριού μας και έχει τόσες εικόνες να μαζέψεις στον "σκληρό δίσκο", που δεν θα σε έφταναν όλα τα "tera" του χωριού μας :-p

Η δική μας παρέα, επισκέφτηκε άλλη μια φορά την περιοχή και έμεινε με ανοιχτό το στόμα.

Ξεκινώντας απο την παλιά Βίνιανη, που η απομόνωση και η μοναξιά του χώρου είναι ενα τίποτα, μπροστά στην μοναδικότητα του χώρου. Διαβάζοντας την ιστορία του χωριού και την σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην αντίσταση ανατριχιάζεις, γιατί μπορείς να δεις και live πως περίπου ήταν οι δρόμοι και τα σπίτια, εκείνα τα χρόνια. "Ταξιδεύεις" περπατώντας στα σοκάκια και δρομάκια, που απο τότε είναι σχεδόν απάτητα.

Για το rafting δεν χρειάζεται να σου αναφέρω κάτι, αλλά για το γνωστό Μικρό Πάντα Βρέχει μπορούμε να πούμε πολλά. Απο τα ωραιότερα μάχιμα φαράγγια αν και πολύ μικρό. Με τρελή ροή και ποσότητα νερού, τουλάχιστον τέτοια εποχή. Με βράχια που σε αγκαλιάζουν απο κάτω μέχρι πάνω. Με πλάτος πολύ μικρό σε κάποια κομμάτια του. Με βλάστηση πανέμορφη και ψαράκια να σε συνοδεύουν σε κάθε σου βήμα, μέσα αλλά και έξω απο το νερό. Και μην νομίζεις ότι για όλα αυτά, χρειάζεσαι τρελό και ακριβό εξοπλισμό. Με ενα καλό αδιάβροχο και παπούτσια να μην γλιστράνε το τερματίζεις εύκολα. Γενικά είναι ενα φαράγγι που πρέπει να περπατήσουν όλοι οι λάτρεις του είδους και οι γνώστες.

Η τελευταία στάση έγινε στο Μεγάλο Χωριό όπου μείναμε το τελευταίο βράδυ. Η απο πάνω φωτογραφία του οχταθέσιου σχολείου και της μικρής εκκλησίας μέσα στην αυλή του σχολείου, είναι το τέλειο κλείσιμο της δραστηριότητας και η ανάλογη αμύθητη ανταμοιβή μας, για όλες αυτές τις ημέρες στο Καρπενήσι.

Αυτά για τώρα, γιατί για αύριο-μεθαύριο δώσαμε ΗΔΗ ραντεβού για το Μεγάλο Πάντα Βρέχει και το via ferrata για σένα που ξέρεις !!!
Δημοσίευση σχολίου