Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΥΔΡΑΙΙΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

Υλικά

  • 1 κιλό(ά) αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 κιλό(ά) ζάχαρη
  • 1/2 κούπα(ες) ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού lime
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3/4 κούπα(ες) ανθόνερο
  • για την επικάλυψη:
  •  ανθόνερο
  • 1 κιλό(ά) άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Στο μπλέντερ τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα του λάιμ και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα μου τα υλικά. Προσθέτουμε και το ανθόνερο κι ομογενοποιούμε. Πλάθουμε τη ζύμη και της δίνουμε το σχήμα μικρών αχλαδιών. !!

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C (max) για 15'.

για την επικάλυψη:
Αφού κρυώσουν τα αμυγδαλωτά, τα βουτάμε σε ανθόνερο και τα ρολάρουμε στην άχνη.

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: