Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Moskvitch & Αθηνά

Την μοναδική .... που είναι μέσα στο Moskvitch δεν χρειάζεται να την σχολιάσουμε !
Εσύ που ξέρεις, ξέρεις !!!!!
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
Για να μην σου πω και για το απο πίσω ζευγάρι.

Να σχολιάσουμε το πρώτο κάρο στην ιστορία της φαμίλιας, εκεί κάπου αρχές του 1960, που δεν ήταν άλλο απο το Ρώσικο Moskvitch. Ναι ναι καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο, γιατί είσαι πολύ νέος, αλλά αν ψάξεις λίγο στον φίλο μας τον google, μπορείς να βρεις πολλά.

Η Μoskvitch, προερχόταν από την Σοβιετική Ένωση, η οποία πριν τον πόλεμο είχε μικρή εμπειρία στη κατασκευή αυτοκινήτων. Η ιστορία του εργοστασίου ξεκινάει αμέσως μετά τον πόλεμο όταν, οι Σοβιετικοί μετέφεραν από την ηττημένη Γερμανία τoν εξοπλισμό των εγκαταστάσεων της Opel στη Ρωσία. Εκεί ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου Μoskvitch που δεν ήταν παρά μια έκδοση του προπολεμικού Opel Kadett. Toν Μάιο του 1956 παρουσίασε μια νέα σειρά, τα "402". Αυτά τα αυτοκίνητα έμειναν στη παραγωγή έως περίπου τα μέσα της δεκαετίας του '60, σε διάφορες παραλλαγές. Ιδρύθηκε το 1930, παρήγαγε τέσσερα εκατομμύρια οχήματα ετησίως στα τέλη της δεκαετίας του ’80, πριν από την διακοπή των εργασιών της το 2001, κηρύττοντας εν συνεχεία πτώχευση το 2006.

Και η γνωστή σε όλους Renault ξεκίνησε τη διαδικασία για την ενσωμάτωση της ρωσικής μάρκας Moskvitch, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να ξαναρχίσει η παραγωγή των πάλε ποτέ θρυλικών αυτοκινήτων από τη σοβιετική εποχή. Άντε να δούμε ;-)
Όποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες, μπορεί να δει και στην wikipedia που έχει Moskvitch.
Δημοσίευση σχολίου